Milou van Roon heeft een grote passie en dat is reizen. Een paar jaar geleden stond ze voor een dilemma. Eigenlijk had ze geen geld, maar ze wilde blijven reizen. Niet meer op reis omdat haar inkomen te laag was, dat ging er voor haar niet in.

Ze begon haar eigen blog en ontdekte dat als je écht wilt en je creatief bent, dat je dan met een klein budget de hele wereld over kunt trekken.

Explorista.nl

Inmiddels is haar eigen budget travel & empowerment blog Explorista.nl, een succes. “Ik inspireer vrouwen om alles uit hun leven én budget te halen,” vertelt Milou.

“De wereld zien kan op elke portemonnee, en men moet eens ophouden met die eeuwige smoesjes waarom iets niet kan!”

Milou starte met haar blog omdat reizen haar grootste passie is: “Ik reis erg veel, vorig jaar reisde ik 15 keer, en zat ik bijna drie maanden in het buitenland. Zo heb ik bijna altijd wel een nieuw onderwerp om over te schrijven. Verder haal ik inspiratie uit andere blogs, tijdschriften en het dagelijks leven.”

Logo Explorista 2015

Logo Explorista 2015

Een goed artikel

“Om tot een goed eindresultaat te komen voor een artikel, ga ik soms uitgebreid zitten om een aantal ideeën te brainstormen, soms komen ze gewoon mijn hoofd binnen schieten.”

“Ik begin meestal met het bewerken en selecteren van alle foto’s van een reis, een klusje dat rustig twee dagen kan duren. Daarna schrijf ik daar een post bij, soms uit het blote hoofd, en soms uit aantekeningen die ik maak op reis. Daarna vertaal ik de post helemaal in het engels.

In een gemiddelde post gaat (zonder het reizen zelf, het nemen en bewerken van foto’s) denk ik al tussen de 4 en 8 uur werk zitten. En dan promoot ik het op social media.”

Goede foto’s op een reisblog

Op een reisblog horen natuurlijk goede foto’s. “Toen ik mijn blog begon fotografeerde ik pas zes maanden, en snapte ik half nog niet hoe mijn camera werkte (nog steeds niet overigens),” aldus Milou.

“Compositie is het belangrijkste. Verder helpt het om een redelijke camera met een goede lens te hebben. En Photoshop doet wonderen!”

“Ik heb het maken van goede foto’s denk ik geleerd door veel te oefenen en heel veel op andere sites en in tijdschriften te kijken naar afbeeldingen, daardoor heb ik onbewust gevoel gekregen voor compositie.”

Milou van Loon op La garde Freinet

Milou van Loon op La garde Freinet

Oslo, Hip en leuke concepten

Milou gaat regelmatig naar locaties waar ze eigenlijk niet zo veel van weet, maar die haar toch aantrekken. Oslo is ook zo’n stad.

“Ik weet dat het vrij groen is, en ik heb er een aantal kennissen wonen.

Wat me vooral trekt aan Scandinavië is dat zij heel hippe, leuke concepten hebben in hun steden. Originele koffietentjes, leuke winkeltjes… daar hou ik wel van, en dat komt goed uit als het buiten koud is. Warme chocolademelk testen in de naam van research!”

Succes met een blog?

Milou heeft een succesvolle blog: “Ik denk dat succes heel subjectief is. Wanneer ben je succesvol? Als je tienduizend bezoekers hebt per maand? Als je persreisjes krijgt? Als je af en toe in de krant staat?

Milou in Barcelona

Milou in Barcelona

Ik denk dat het belangrijkste is om jezelf niet te vergelijken met anderen, en alleen met jezelf. Als je vandaag beter blogt dan gisteren, én je hebt er plezier in dan ben je wat mij betreft succesvol!

http://explorista.nl
Facebook.com/ExploristaNL
Twitter.com/exploristaNL
Instagram.com/explorista

101 tips voor
Creatieve Ondernemers

  • Krijg elke zondag een nieuw interview in je mailbox
  • Ontvang het ‘101 Tips voor Creatieve ondernemers!‘ ebook
  • Iedere week inspiratie van creatieve, ondernemende mensen

* verplicht veld