de blaffende kip - snor broche“Mijn passie is textiel, papier en objecten combineren met grafische en illustratieve elementen. Daarnaast gebruik ik afgeschreven producten als grondstof voor nieuwe ontwerpen. Dat is De blaffende kip.”

Aan het woord is Anouk Corstiaensen, grafisch en textiel ontwerpster, die met haar unieke creaties menigeen een glimlach op de lippen geeft. Naast de Blaffende kip is ze onder andere bekend van Plof.nl, waarmee Anouk haar werk aan de man brengt.

Van visitekaartjes tot broches, van kussens tot mokken, Anouk maakt er een wonderlijke en mooie combinatie van.

Vervreemdend en toch herkenbaar

“De producten van De blaffende kip zijn vervreemdend en toch heel herkenbaar. De naam De blaffende kip is een vreemde combinatie, wat eigenlijk ook niet kan.”

Anouk haalt haar inspiratie uit het dagelijks leven: “De blaffende kip kijkt anders naar de alledaagse voorwerpen. Rondjes fietsen door de stad, huppelen door het park, een mooie tentoonstelling gaan bekijken, op een bankje mensen gaan kijken, enzovoort”

kussens van de blaffende kip

Marketing als ontwerper

Als ontwerper moet je veel aan marketing doen. Gelukkig kun je tegenwoordig hiervoor aan de slag met Sociale media, zoals twitter, facebook en nieuwsbrieven. Daarnaast deelt ze flyers uit en schrijft ze persberichten.

“Ik zie mezelf over 5 jaar met een snor!”, roept Anouk als ze wordt gevraagd naar haar toekomstplannen. “Grapje”, lacht ze, “ik weet het nog niet, ik laat het op me af komen, ik wil net zoveel plezier en geluk uit mijn werk blijven halen als nu.”

Blijf jezelf

Dat advies wil ze vooral ook aan anderen geven: “Blijf bij jezelf. Probeer anders te denken en maak plezier!”.

http://www.deblaffendekip.nl
http://www.plof.nl
http://twitter.com/deblaffendekip

101 tips voor
Creatieve Ondernemers

  • Krijg elke zondag een nieuw interview in je mailbox
  • Ontvang het ‘101 Tips voor Creatieve ondernemers!‘ ebook
  • Iedere week inspiratie van creatieve, ondernemende mensen

* verplicht veld