26 jaar is ze. Ze heeft twee kindjes, zoon Jukka (7) en dochter Wolf (5). In het cross-gekke Vlaanderen is ze wereldberoemd. Op Texel, waar ze woont, natuurlijk ook. Denise Betsema. Ze rijdt voor het Vlaamse cross-team Marlux-Bingoal als veldrijdster.

Jij bent een rijzende ster in het veldrijden, wat doet dat met je?

Dit seizoen word ik de revelatie in het veldrijden genoemd, ontzettend leuk om zo omschreven te worden. Het is natuurlijk zo dat ik dit jaar pas echt ben doorgebroken, en het is dan ook allemaal erg snel gegaan.

Veldrijdster Denise Betsema

Veldrijdster Denise Betsema – Afbeelding Photopress.be

Na de overwinning in de Wereldbeker in Koksijde (België) ben ik prof geworden en heb ik volledig mijn werk kunnen maken van het fietsen. Dit is altijd een droom geweest, dus ik zit nog wel een beetje op een roze wolk!

Waarom is veldrijden in Nederland nog een beetje een ondergeschoven kindje?

Veldrijden is de nummer 1 sport in België. In Nederland is dat voetbal en daarna komt denk ik het schaatsen. Veldrijden komt uit België en maakt toch, rustig zijn intrede in Nederland.

In het zuiden van het land wordt deze sport al veel beoefend en er komen steeds meer internationale wedstrijden naar ons land, zoals bijvoorbeeld het Europees Kampioenschap in Rosmalen afgelopen jaar.

Dit is goed voor de populariteit van de sport, maar ook talenten als Mathieu van der Poel dragen hieraan bij. Erg leuk om te zien dat het veldrijden dus tóch echt upcoming is in Nederland!

Je houdt ook van lekker eten geloof ik, hoe ga je daar als topsporter mee om?

#Traintoeat is mijn lievelings hashtag op Instagram. En zo is het natuurlijk ook, wanneer je veel traint moet je ook goed eten.

Denise Betsema

Denise Betsema – Afbeelding: eigen collectie

Dat komt erg goed uit aangezien ik daar wel van houd! Natuurlijk hou ik wel rekening met mijn voeding en zorg ik dat ik altijd genoeg groenten en fruit eet op een dag. Maar daarnaast eet ik ook graag eens een koekje of een snoepje!

Waarom zouden we deze zomer eens naar Texel moeten komen?

Texel is een eiland maar kun je eigenlijk een beetje vergelijken met Nederland in het klein. Alles is dus op dichtbij: het strand, bos, dorp.. Noem het maar op!

Super fijn om alles binnen handbereik te hebben, en daarnaast hebben we ook nog eens onwijs veel fietspad op het eiland. Het is dus zeker een aanrader!

Praktisch

Je kunt Denise volgen op Facebook, haar eigen website, deniesoverseas en lees ook het fraaie verhaal van sportjournaliste Marijn de Vries
Website deniesoverseas.nl

101 tips voor
Creatieve Ondernemers

  • Krijg elke zondag een nieuw interview in je mailbox
  • Ontvang het ‘101 Tips voor Creatieve ondernemers!‘ ebook
  • Iedere week inspiratie van creatieve, ondernemende mensen

* verplicht veld