goodiegoodness-boxEen maandelijkse box met unieke handgemaakte producten van nieuwe ontwerpers en creatieven. Dat is Goodie Goodness.

Bianca en Joyce vonden het altijd al heel leuk om nieuwe ontdekkingen met elkaar te delen en bijzondere cadeautjes voor elkaar te vinden.

Startende ontwerpers in Londen

“Toen ik naar Londen verhuisde kwam ik daar zoveel leuke dingen tegen en ontmoette ik regelmatig startende ontwerpers en makers van handgemaakte producten die prachtige dingen maken maar het moeilijk vinden om hun business te laten groeien”, vertelt Bianca.

“Het idee is toen ontstaan om een maandelijkse box samen te stellen om mensen kennis te laten maken met unieke handgemaakte producten van nieuwe ontwerpers en creatieven en deze tegelijk te helpen om een nieuw publiek te bereiken.”

Elke maand een leuke verrassing

En zo ontvangt de klant elke maand een leuke verrassing waaraan veel aandacht is besteed (wie krijgt er tegenwoordig nou nog leuke post?) en is het een mooie promotiemogelijkheid voor de makers: win-win!

Social media blijkt een erg effectieve manier om Goodie Goodness onder de aandacht te brengen en feedback te krijgen van klanten en ontwerpers.

“Wij hebben kort geleden een VIP bloggers event gehouden waarbij we een kleine groep bloggers hebben geselecteerd.

Op de berichten, foto’s en filmpjes die deze bloggers vervolgens hebben geplaatst hebben we veel reacties gekregen en hebben wij binnen heel korte tijd veel orders ontvangen.”

Een community opbouwen

Bianca vertelt verder: “Uiteindelijk willen we een community creëren waarbij zowel klanten als ontwerpers hun ervaringen en meningen kunnen delen en zo hopelijk ook anderen enthousiast maken.”

Maar wat kun je, als je lid wordt, maandelijks verwachten?

“Elke maand een box, vol met unieke en speciaal geselecteerde handgemaakte producten van nieuwe ontwerpers en creatieven. Elke maand is het een verrassing wat er in de box zit. Goodies, unieke producten die zowel erg leuk zijn om cadeau te doen of om zelf te houden.”

Daarbij laat Goodie Goodness je kennis maken met de maker van de producten door middel van een kaartje met achtergrondinformatie en het verhaal achter de items.

homepagina goodiegoodness

Overal vandaan

Voor de producten in de box spotten ze op Internet (blogs, markplaatsen voor handgemaakte producten, etc), op hippe markten, in tijdschriften, blogs, etc. Bianca: “Vervolgens kopen wij de producten van de makers tegen een gereduceerd tarief.”

Goodie Goodness zorgt er op deze manier voor dat de waarde van de box aanzienlijk meer is dan de maandelijkse abonnementskosten. Hierdoor heb je naast een box vol leuke producten dus ook een goede deal!

Natuurlijk zijn er allerlei ideeën om Goodie Goodness verder uit te breiden. “Zo willen we bijvoorbeeld verzending naar meer landen mogelijk maken en speciale edities gaan aanbieden rondom bepaalde thema’s.”

“Uiteindelijk willen wij de plek worden waar je heen gaat om een uniek cadeau te vinden (danwel voor jezelf of voor een ander) dat met veel aandacht is gemaakt en waar een verhaal achter zit!”

GoodieGoodness.nl

101 tips voor
Creatieve Ondernemers

  • Krijg elke zondag een nieuw interview in je mailbox
  • Ontvang het ‘101 Tips voor Creatieve ondernemers!‘ ebook
  • Iedere week inspiratie van creatieve, ondernemende mensen

* verplicht veld