Interview – soChicken, voor een mooier leven

Enige tijd geleden kwam ik bij het surfen een website tegen die mijn aandacht trok, in eerste instantie door de naam, maar vervolgens ook door de inhoud van de website. “De onderwerpen die op soChicken worden behandeld lopen erg uiteen, omdat we alle aspecten behandelen die belangrijk zijn voor een mooi en gelukkig leven.” Deze uitspraak komt van Jelle Hermus, de oprichter van deze aangename site.

Meer dan een website

De website bestaat niet alleen uit artikelen, maar ook uit een email magazine, cursussen, eboeken en een gelukstest. “Met de soChicken Gelukstest kom je te weten hoe gelukkig je bent, uitgedrukt in procenten.” legt Jelle uit. Maar hoe kom je nu tot een dergelijk idee?

“soChicken is eigenlijk geëvalueerd tot wat het nu is. Ik ben de website eind 2004 begonnen met een goede vriendin. soChicken was toen een podcast (een radioshow voor iPods). De onderwerpen van deze wekelijkse uitzendingen varieerden van dagelijkse kletspraat tot gesprekken over gezond leven. Later zijn we gestart met een videopodcast waarbij we tweewekelijks video’s publiceerden over gezond en gelukkig leven.” aldus Jelle.

Uiteindelijk is hij begonnen met het schrijven van artikelen, waarna de website snel groeide. “We hebben altijd een focus gehad op gezond leven en gelukkig leven. Toch is deze richting meer duidelijk geworden toen ik begon met het schrijven van artikelen. Langzaam werd de website volwassen en begon het uit te groeien tot één van de grootste Nederlandse websites over gelukkig en gezond leven.”

De kracht van een nieuwsbrief

De nieuwsbrief is eigenlijk een magazine en is volgens Jelle de ‘ziel’ van de website:
“soChicken Magazine is uitgegroeid tot een uniek online magazine waarbij leden steeds worden uitgedaagd om hun leven mooier te maken. Voor mij is soChicken Magazine een van de slagaders van de website, omdat ik hiermee alle vaste en loyale bezoekers kan bereiken.

Door met respect om te gaan met de leden is het een open communicatiekanaal geworden. Veel leden vinden het leuk om onze mails te ontvangen en reageren ook met hun reacties en suggesties. Hierdoor leer ik mijn bezoekers steeds beter kennen, en bouw ik een band met ze op.

Zodra ik iets nieuws wil lanceren op de website, zoals een nieuw eBoek, zijn de leden van het magazine de eersten die het horen. De nieuwsbrief vormt hierdoor een steeds grotere hefboom voor productlanceringen. ”

Geld verdienen?

Er wordt inmiddels geld verdient met de website. Eerst kwamen de inkomsten meer uit advertenties, maar inmiddels vormen de eBoeken een goede inkomstenbron. Jelle is geen man van het snelle geld, langzaam opbouwen is het devies: “Ik focus me op het opbouwen van banden met bezoekers. Door goede relaties op te bouwen met honderdduizenden mensen groeit de website, met daarbij de omzet, gestaag en betrouwbaar.”

“Ik wil geld verdienen terwijl ik levens verrijk. soChicken moet waarde toevoegen en mensen echt gelukkiger maken. Daardoor is het geld steeds vanzelf gekomen. Door elke dag moeite te steken in de website ontstond er als vanzelf omzet. Op een bepaald moment besefte ik dat ik fulltime zou kunnen leven van soChicken, en ben ik na mijn afstuderen direct fulltime in mijn bedrijf gestapt.”

Tips om je eigen website succesvol te maken

“Als je wilt leven van je website, focus je dan niet op het geld. Richt je in plaats daarvan op het toevoegen van waarde. Hoe meer waarde je toevoegt aan de levens van anderen, des te meer deze mensen jou zullen gunnen.” geeft Jelle aan,

“Werk met de lange termijn in gedachten en doe dagelijks de dingen die je moet doen om je website te doen groeien en meer waarde toe te voegen. Het opbouwen van een stabiele business waar je nog jaren van kunt leven kost tijd. Maar als je een duurzame bodem onder je website legt, heb je een stabiele business waar je op verder kunt bouwen zodra je fulltime voor jezelf kunt beginnen!”

101 tips voor
Creatieve Ondernemers

  • Krijg elke zondag een nieuw interview in je mailbox
  • Ontvang het ‘101 Tips voor Creatieve ondernemers!‘ ebook
  • Iedere week inspiratie van creatieve, ondernemende mensen

* verplicht veld 

1 Reactie

Voeg toe →

  1. Wel lastig om je niet te focussen op geld. Maar inderdaad, als je waarde toevoegt, ontvang je dit uiteindelijk ook. Het moet beginnen met een hobby, en mensen willen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *