lovely mariquita kinderkledingKleur, speelsheid, elegantie en nostalgie, dat zijn de kernwoorden voor Cindy van Lovely Mariquita.
Lovely Mariquita is een Gents en 100% Belgisch label dat vorm kreeg in 2005 en zich in haar huidige vorm ontwikkelde in 2008.

Een belangrijke rode draad in de collectie zijn de dierenfiguren die wat weg hebben van animatie figuren.

Jaren vijftig

De rokjes en jurken die Cindy ontwerpt hebben een duidelijke link naar de jaren vijftig. Voor Cindy niet meer dan logisch:

“Mijn moeder is opgegroeid in de jaren ’50 en wat me zo aanspreekt in die periode is het oog voor esthetiek”; vertelt ze.

“Alles moest duurzaam zijn en er werd veel belang aan vormgeving gehecht. Alles was ook mooi afgewerkt, met name vooral kleding.

Nu verkiest de consument helaas massa voor weinig geld dat vaak al na een half jaar wordt weggegooid. Zonde!”

Collectie van Lovely Mariquita

Een nieuwe collectie? “Ik maak alles wat ik zelf mooi vind en test alles op mezelf uit. De kleding die ik nu maak is eigenlijk een volwassen versie van alles wat ik als kind droeg maar dan hedendaagser en meer matuur.”

Pieces unique van lovely mariquita

Natuurlijk is Lovely Mariquita op internet te vinden. “Er is veel aandacht besteed aan de website, toch is dit maar een visitekaartje om kennis te maken met mijn werk.”

Geen webshop

Heel bewust is er geen webshop omdat alles op bestelling en op maat wordt gemaakt.

“Sommige stuks zijn echte pièces uniques”, aldus Cindy. “Natuurlijk is de komst van de sociale media een belangrijke factor. Alles is bereikbaar in een muisklik. Zelf ben ik niet heel veel online aanwezig, ik dank mijn cliënteel aan mond-aan-mondreclame.”

Discipline

Als het op creatief ondernemen aankomt dan is dat volgens Cindy “Heel erg veel werken en veel discipline hebben. Dat is toch hetgene waardoor ik mijn zaak stap voor stap heb opgebouwd.”

lovely

Lovely Mariquita website
Facebook van Lovely Mariquita

101 tips voor
Creatieve Ondernemers

  • Krijg elke zondag een nieuw interview in je mailbox
  • Ontvang het ‘101 Tips voor Creatieve ondernemers!‘ ebook
  • Iedere week inspiratie van creatieve, ondernemende mensen

* verplicht veld