Marjolein van der Weide is ondernemer in hart en nieren. Ze heeft een webwinkel, ze blogt daarvoor, ze bouwt het liefst zelf haar website, ze ontwerpt haar eigen sieraden en is ambitieus om steeds meer te leren en te weten. Marjolein deelt haar passie…

Marjolein, SAZ staat voor Sieraden aan Zee, wat inspireert jou aan de zee?

De zee intrigeert mij enorm, vooral de kleur van het water, de verschillende schelpen uit verschillende landen, de afwisseling tussen de kalmte maar ook de woestheid van de golven.

Het brengt mij een enorme inspiratie aan kleuren, gevoel en uitstraling. Deze probeer ik dan ook terug te laten komen in mijn ontwerpen.

sazjewelry atelier

sazjewelry atelier

Je hebt je site wel eens aangepast, wat wil je uitstralen met je website?

Ik ben van mening dat stilstand achteruitgang betekent en zeker in deze tijd je altijd moet blijven zoeken waarin verbetering te behalen valt. Zoeken om nog dichter bij “jouw” klanten te komen en vooral dicht bij jezelf te kunnen blijven staan.

Precies daarom heb ik gekozen voor een persoonlijke uitstraling van mijn website waarbij ik het gezicht achter de schermen duidelijker naar voren wil laten komen.

Maar ik vind het ook belangrijk dat je in 1 oogopslag ziet dat het om een webshop gaat waar handgemaakte sieraden verkocht worden.

Welke ontwikkeling heb je zelf gemerkt in de afgelopen jaren bij jezelf?

Inmiddels ontwerp ik nu meer dan 10 jaar sieraden, een paar jaar geleden koos ik voor een breder assortiment met meer (ingekochte) accessoires om zo een totaalaanbod te bieden maar dat bleek erg ver van mij af te staan.

Ik koos er dan ook een jaar geleden voor om weer dichter bij mijzelf te blijven en alleen maar mijn eigen handgemaakte sieraden te verkopen waarbij de Zee en Schelpen een duidelijk beeldmerk van mij zijn.

Dat is de beste stap die ik heb kunnen maken, het voelt veel beter, ik sta dichter bij de klant en dichter bij het product wat ik maak.

Marjolein van der Weide SaZjewelry

Marjolein van der Weide SaZjewelry

Hoe probeer je, naast je webwinkel, rust te creëren in je leven?

Haha dat is een leuke vraag! Rust creëer ik vooral door te blijven luisteren naar wat ik zo ontzettend graag doe, sieraden ontwerpen en daarin mijn hart volgen.

Verder vind ik het ook erg leuk om aan de website te werken die ik zelf heb gemaakt. Het fotograferen van sfeerbeelden is ook een grote passie. Kortom is het juist het totaalplaatje wat mij rust geeft.

Ik denk dat ik juist onrustig zou worden als je mij vastbindt op een bank ofzo, dat zou echt een straf zijn.

Wat zou je nog eens willen doen? Wat staat er op je bucketlist?

De bucketlist staat vol met dromen, als er 1 weggestreept is, komt er een andere voor in de plaats. Alleen op die manier kan je vol met passie blijven werken denk ik.

Zo zou ik erg graag meer exposure willen creëren in magazines, een fotoshoot in het buitenland op een mooi strand maken en hoog op het lijstje staat het schrijven van een boek.

SaZjewelry.nl
Foto’s: Kim Buckard – Photograhy

101 tips voor
Creatieve Ondernemers

  • Krijg elke zondag een nieuw interview in je mailbox
  • Ontvang het ‘101 Tips voor Creatieve ondernemers!‘ ebook
  • Iedere week inspiratie van creatieve, ondernemende mensen

* verplicht veld