Moderne hippies, wat zijn dat? Ik kon me er wel wat bij voorstellen, maar nieuwsgierig als ik ben wilde ik meer weten over de mensen achter deze site, of is het meer de mensen met deze levensstijl?

“Moderne Hippies heeft niet simpelweg één definitie. Ik benoemde de website Moderne Hippies omdat ik veel mensen om me heen op een bepaalde manier zag leven die me deed denken aan de hippies uit de jaren ’70, maar dan met een moderne twist.” Aan het woord is Marte, oprichtster van de site modernehippies.nl

Marte, een van de moderne hippies

Marte, een van de moderne hippies

“Een ‘moderne hippie’ zijn is dus een levensstijl van tegenwoordig, en gaat met name om de combinatie van de hippies (de vrijdenker, idealist, wereldverbeteraar) met de moderne samenleving”, vertelt ze.

Een klein beetje beter

“We zijn inmiddels nuchter genoeg om te kunnen bedenken dat er geen wereldvrede zal zijn, maar doen nog steeds ons best de wereld een klein beetje beter te maken aan de hand van ons gedrag – en dit uit zich in waar we graag naartoe gaan, wat we graag eten of wat we bijvoorbeeld graag aan hebben.”

Hier schrijven moderne hippies dus over, en iedere andere moderne hippie die zich aangesproken voelt kan zich daar – zonder definitie van ‘de’ moderne hippie – meestal gelijk in vinden.

Met deze gedachte in het achterhoofd is de website ook gelanceerd: “De kern van de website is om een positieve boodschap de wereld in te sturen.

Aan de hand van onze artikelen kunnen we veel mensen bewust laten worden van allerlei soorten items waar wij achter staan, en dit kan helpen in positief gedrag in de wereld; of het nu gaat om eerlijke kleding, hippie hotspots waar je soortgelijke mensen kunt tegenkomen, of kwalitatief goed eten – wij kunnen je deze info geven”, aldus Marte.

Logo moderne hippies

Dicht bij onszelf

Je met een website onderscheiden is niet gemakkelijk, Marte en de andere bloggers doen hun best.

Vooral door dicht bij zichzelf te blijven staan: “We laten onszelf niet teveel leiden door wat in en ‘hip’ is (ook al denken sommige mensen dit soms wel, door het woord hippie) en we kijken zo min mogelijk naar andere blogs/websites.”

“Dat laatste beïnvloedt mijn eigen creatieve proces namelijk eigenlijk alleen maar op een negatieve manier.”

Iedere blogger voor Moderne Hippies doet een studie of heeft een baan en leidt zijn/haar eigen moderne-hippie-leven en laat zich in de tussentijd door social media, boeken, kranten, vrienden, familie, beïnvloeden door wat hij/zij leuk vindt.

Tot nog toe heeft iedere blogger volgens Marte nog geen moment gedacht: ‘waar moet ik nu over schrijven?’
“Dat is allemaal vanzelf gekomen. Door onze persoonlijke manier van verslaggeving, het blijft immers een blog, blijven we heel dicht bij de bezoeker staan en kunnen mensen zich makkelijker identificeren met waar we over schrijven.”

Inmiddels krijgen de moderne hippies ook veel tips van bezoekers binnen, of bedrijven nemen contact op voor een eventuele samenwerking.

De plannen

Marte heeft veel plannen met de website, maar focust zich nu nog op content voor de website: “Momenteel houd ik een jaar een ‘break’ na mijn afstuderen, zodoende reis en werk ik een jaar in het buitenland. Daarom wordt er dit jaar nog steeds veel gefocust op de content van de website. Maar daarbij worden er veel plannen voor de toekomst gemaakt!”

“Inmiddels zijn onze eigen ‘feel good bags’ in de verkoop gegaan in Amsterdam, en na ons eigen hippie-event Zomerliefde op 19 augustus 2012 in Amsterdam Roest is de kans groot dat er meer evenementen georganiseerd zullen worden vanuit deze website.”

De kern ligt in ieder geval bij het bouwen van een community, waarbij het vooral belangrijk is dat mensen zich kunnen herkennen en de content graag lezen.

“Er zijn honderd verschillende ideeën die ik inmiddels heb voor de website, maar eerst… wil ik m’n eigen moderne hippie leven dit jaar ronduit beleven.”

Suggesties op modernehippies.nl

Wat leuke suggesties van deze inspirerende site:
Inger’s ontdekking van de liefde op straat in Utrecht (http://www.modernehippies.nl/ik-stop-met-liefde-voor-rood/)

Rosalie’s proeverij bij Hills&Mills in Delft (http://www.modernehippies.nl/hills-mills/)
Tycho’s belevenissen vanuit Ibiza (http://www.modernehippies.nl/global-nomads-2-hippies-en-kapitalisme-namaste-en-world-family-ibiza/)

Jasmijn’s interview met Jessica van Mijn Soep (http://www.modernehippies.nl/jessica-anches/)

Anouk’s tip om eens naar BUUF in Amsterdam te gaan (http://www.modernehippies.nl/buuf-back-to-the-6070s-tastes-good/)

De deelname van Marte aan de Zero Plastic Week (http://www.modernehippies.nl/zero-plastic-week-3/).

Het is een wilde pluk uit al het leuks wat er op de website te lezen valt.

Not all those…

De ultieme tip van Marte: ‘Not all those who wander are lost’ – geloof erin, dan leef je een stuk relaxter.

Feel good tote bag van de moderne hippies

Feel good tote bag van de moderne hippies

101 tips voor
Creatieve Ondernemers

  • Krijg elke zondag een nieuw interview in je mailbox
  • Ontvang het ‘101 Tips voor Creatieve ondernemers!‘ ebook
  • Iedere week inspiratie van creatieve, ondernemende mensen

* verplicht veld