Online onderneemster SaZjewelry

Ze schieten als paddestoelen uit de grond, webwinkels. De een wat succesvoller dan de ander. Een van die online ondernemers is Marjolein, beter bekend onder haar webwinkelnaam SaZjewelry. Hierbij staat SaZ voor Sieraden aan Zee, ze opereert namelijk met haar Atelier vanuit het Zeeuwse Kattendijke. Ze heeft al bekende namen onder haar clientele.

“Een soort plantje wat je iedere keer water geeft”

Marjolein is niet zomaar een online winkel begonnen: “Met verkopen via internet bereik je een veel grotere doelgroep en speel je tevens in op ‘impuls aankopen’.” Ze weet ook heel goed wat ze wil. Ze had een duidelijk beeld van het ontwerp van haar website, die ze vervolgens door een webdesigner heeft laten uitwerken. Nu onderhoudt ze de website zelf.

Voor de marketing maakt Marjolein gebruik van verschillende kanalen. Naast adverteren via verschillende websites kiest ze ook voor de sociale media als kanaal: “Hyves, Twitter en Facebook”, aldus Marjolein.

Voor startende ondernemers heeft ze wel wat suggesties: “Als tip aan startende ondernemers zou ik willen meegeven om goed voorbereid te starten, een stukje (markt)onderzoek te doen, je goed te laten voorlichten en vooral dicht bij je product te blijven staan (mede door te luisteren naar de stem van de klant).”

SaZjewelry website“Neem ook geen overhaaste beslissingen maar slaap er liever een nachtje extra over. Kijk ook eens goed naar de ‘grotere ondernemingen’ en webshops en laat je inspireren.

Zet desnoods wat punten op papier en maak je plannen hierdoor inzichtelijk. Laat je onderneming een groeiproces zijn, een soort plantje wat je iedere keer water geeft en met liefde laat groeien.”

Het gaat er volgens Marjolein om dat je jezelf blijft. Dat gaat met vallen en opstaan: “Als je een keer ‘op je gezicht gaat’ maak er dan een uitdaging van om er iets goed uit te halen. Probeer jouw gat in de markt te ontdekken en wordt vooral geen ‘Copycat’.
Als je overtuigd bent van je eigen producten dan straal je dat ook uit en ben je het beste visitekaartje wat een eigen onderneming kan hebben.”

101 tips voor
Creatieve Ondernemers

 • Krijg elke zondag een nieuw interview in je mailbox
 • Ontvang het ‘101 Tips voor Creatieve ondernemers!‘ ebook
 • Iedere week inspiratie van creatieve, ondernemende mensen

* verplicht veld 

2 Reacties

Voeg toe →

 1. "Kijk ook eens goed naar de ‘grotere ondernemingen’ en webshops en laat je inspireren."

  Dat is denk ik wel een belangrijke tip voor alle kleinere webwinkels..
  Omdat mensen vaker met weinig ervaring aan een webwinkel beginnen en hun core business iets heel anders is dan online verkopen is het heel moeilijk om te weten welke elementen belangrijk zijn binnen een webwinkel. Door dan juist te kijken naar de grote jongens als bijv. bol.com en andere zal je bepaalde onderdelen zien die je ook graag wilt hebben in je eigen webwinkel. Maar denk ook aan de layout, waar plaats je bepaalde producten -/aanbiedingen daar wordt natuurlijk allemaal over nagedacht bij de grote ondernemingen welke mensen speciaal in dienst hebben voor dit onderdeel.

  Verder vind ik haar producten mooier dan de site zelf..
  Veel lege ruimtes over de website en ik denk dat de overgang van de foto en het strand met de schelpen beter had gekund.
  Ook mis ik de Facebook en Hyves plugins omdat ze juist via die markten verkopen doet of in contact blijft staan met haar klanten.
  Wat ik dan nog zou aanpassen is het gastenboek, als je feedback krijgt van bekende Nederlanders zou ik het niet daar naast het gastenboek zetten. Nu komt het maar half half over.. De klanten sturen zijn/haar feedback via het gastenboek wat geweldig is als ze dit doen, ..en de BN'ers wilt ze eigenlijk eruit pakken en oplichten (doet iedereen, mits toestemming) zodat deze wat meer opvallen maar nu staan ze in een kleine kolom aan de rechterkant. Ik denk dat ze best trots mag zijn als BN'ers zoiets zeggen over de producten en ik zou het op de homepage onderaan plaatsen daar heeft ze nu al een hoop lege ruimte.

  En ik weet niet eens als dit wel de bedoeling was van het bericht.

 2. Leuk artikel geworden!

  Ook goed om te lezen dat er al waardevolle aanvullingen gegeven worden. Die nemen we zeker mee en luisteren graag naar onze klanten of wat anderen te zeggen hebben.

  De website is nog volop in ontwikkeling maar het is fijn om te lezen dat de eerste indruk goed is!

  Vriendelijke groet
  Marjolein van der Weide
  SaZjewelry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *