Studio Kevin Kars, een ontwerpduo van Kevin Kars en Cynthia Boom. Ze zijn gespecialiseerd in grafisch en illustratief ontwerp. Kevin is afgestudeerd op het Sint Joost in Breda op juli 2011 als illustratief ontwerper. Cynthia is 2 jaar eerder afgestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute.

Kevin Kars is tijdens zijn studie voor zichzelf begonnen. In januari 2012 kwamen zij erachter dat er goede raakvlakken waren en dat ze elkaar kunnen versterken. “Vandaar dat wij het nu samen doen als ontwerpduo.”


Producten met een verhaal

Cynthia vertelt: “Onze ontwerpen kenmerken zich doordat het producten zijn met een verhaal, waar mensen over nadenken en over blijven praten. Wij zoeken graag grenzen op.

“Wij zijn bewust van de toeschouwer en zoeken hier graag de interactie mee op. Dit doen wij met een onze grote passie voor materiaal, beeld en vorm.

Wij maken ‘do’ producten, waar mensen zelf nog mee aan de slag kunnen na aankoop. Ook maken wij reclame en verpakkingsmateriaal met dezelfde insteek.”

Inspiratie door vroeger

De beide ontwerpers laten zich inspireren door vroeger. “Retro en vintage reclame-uitingen zijn voor ons een grote inspiratiebron. Wij gebruiken de visuele taal van vroeger en vertalen deze naar het nu”, aldus Kevin.

“We laten herkenbare beelden van vroeger terugkomen met een knipoog. Dit is het stukje humor wat wij belangrijk vinden in ons werk.
Tevens laten wij ons inspireren door materialen en vernieuwende digitale technieken.”

Wij ontwerpen digitaal. Maar het eindproduct is altijd gedrukt.”

Creativiteit delen

“Geïnspireerd worden en andere inspireren. Voor ons is social media het delen van creativiteit met anderen. Het is fijn om online feedback te krijgen en te geven. Het biedt de mogelijkheid om in contact te komen met andere mensen.

Wij zijn er van overtuigd dat je door te delen leert en inspireert! En dat we niet meer in een wereld leven waarin we alles voor ons zelf houden.”

De toekomst

Plannen voor de toekomst? “Wij willen graag met plezier ons werk maken en wij hopen dat we dit kunnen delen met anderen. Wij hebben ontzettend veel plannen!”

“Een van deze plannen is dat wij graag een complete productlijn willen maken en deze te verkopen op een paar geselecteerde verkooppunten.

Het belangrijkste is blijven genieten van het werk wat we doen!”

Tenslotte een goede internettip. http://lovelypackage.com/ Een super inspirerende blog die mogelijkheden van creatieve verpakkingen laat zien!

studiokevinkars.com
twitter.com/kevinkars

101 tips voor
Creatieve Ondernemers

  • Krijg elke zondag een nieuw interview in je mailbox
  • Ontvang het ‘101 Tips voor Creatieve ondernemers!‘ ebook
  • Iedere week inspiratie van creatieve, ondernemende mensen

* verplicht veld