studio neeltjeStudio Neeltje, alleen de naam al roept iets verwachtingsvol op. Illustraties, grafisch ontwerp, creatief en kunstzinnig. Maar Cora Verhagen (32) is ook iemand met een groot hart. Dat kwam in haar eerdere projecten al tot uiting en nog steeds geeft ze een deel van haar inkomsten aan goede doelen voor kinderen.

Tijd om eens nader kennis te maken met Cora en haar eigen Studio Neeltje.

“Al vanaf de basisschool wist ik dat ik iets met tekenen wilde gaan doen. Na het Grafisch Lyceum en de Willem de Kooning academie ben ik creatieve en kunstzinnige projecten gaan begeleiden voor mensen met een verstandelijke beperking of een hersenletsel voor een Rotterdamse stichting.”

Studio Neeltje

In 2008 werd, na de geboorte van haar zoontje, Studio Neeltje opgezet: “Mede om mijn eigen creativiteit te blijven ontwikkelen,” aldus Cora. “Ik deed dit heel voorzichtig stapje voor stapje en afgelopen jaar heeft het mede dankzij sociale media een vlucht genomen, waardoor ik allerlei leuke projecten heb mogen ontwikkelen.”

Cora richt zich vooral op kleine ondernemingen en maakt ontwerpen en illustraties voor op papier, internet en social media. Dat kan bijvoorbeeld een huisstijl zijn, het ontwikkelen van een website, het ontwerpen van DIY (Do It Yourself) -downloads of het maken van illustraties voor educatieve doeleinden.

Combineren van illustratie en grafische vormgeving

Cora en toetsj“Heel uiteenlopend dus, daar hou ik van! De rode draad in mijn werk is mijn speelse en vrolijke stijl en het feit dat ik in mijn ontwerpen illustratie en grafische vormgeving combineer.”

Cora realiseert ook eigen projecten samen met andere creatieven. “Ik heb bijvoorbeeld een serie zwarte beestjes geïllustreerd die ik ‘Toetsj’ noem. Webwinkel Moosmade ontwikkelde hiermee al een hele leuke lijn stempels. Komend jaar zullen jullie deze beestjes hopelijk op nog veel meer plekken tegen gaan komen.”

Flash en vernieuwing

De website van studio Neeltje is gemaakt in Flash: “Dat is een ontzettend leuk programma om geanimeerde sites mee te maken én waarmee je de vrijheid hebt om allerlei mooie lettertypes te kiezen, ideaal voor ontwerpers.

Zoals m’n site er nu uitziet is eigenlijk een proces van jaren. Iedere keer verander je weer iets en probeer je hem te verbeteren.
Ik hou ervan om een duidelijke navigatie te hebben, en probeer altijd om hier een eigen vrolijke draai aan te geven.”

Overigens zal de website van Studio Neeltje in 2012 aangepast worden zodat er ook snel actuele informatie op de website kan komen te staan.

De kracht van sociale media

Cora vindt Twitter een ontzettend fijn medium. Het is makkelijk om mensen kennis te laten maken met m’n werk. “Het is een hele positieve manier van netwerken en je leert ook veel van anderen. Je komt dingen tegen die je anders nooit had gezien, je kunt het zien als een nieuw soort browsen.” vindt Cora.

“Met Facebook ben ik wat minder lang bezig en het zit wat ingewikkelder in elkaar, maar ook dit is een mooie aanvulling op mijn social media activiteiten.
Linkedin gebruik ik ook, maar dat is meer voor het onderhouden van de contacten die ik al ken.”

Al deze vormen van sociale media gebruikt Cora ook om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. Blogs en vakspecifieke tijdschriften vullen het geheel aan.

Inspiratie opdoen

Cora doet op heel verschillende manieren inspiratie op. “Inspiratie opdoen doet ieder op z’n eigen manier en komt soms voort uit de meest bizarre dingen. Mijn huis ligt vol met dummy’s om ideetjes die ik heb snel op te kunnen schrijven, ook in m’n tas heb ik er altijd wel eentje bij me.”

“Om het lot af en toe een handje te helpen maak ik gebruik van fotosites zoals Pinterest en verzamel ik mooie tijdschriften, flyers, kaartjes en foto’s om af en toe lekker in te bladeren. Ik vind het dan heerlijk om gewoon rustig te gaan zitten met mijn dummy erbij en mezelf de tijd te gunnen om m’n gedachtes en ideeën op papier te zetten.”

Op de Blog van studio Neeltje geeft ze trouwens regelmatig een kijkje achter de schermen van haar projecten en kun je lezen waar Cora haar inspiratie vandaan haalt: http://studioneeltje.blogspot.com

Actie

Het is kort, maar speciaal voor vrienden van Studio Neeltje tot 31 december 10% korting op alle stempels van www.moosmade.nl met de kortingscode #Neeltje

http://www.studioneeltje.nl
http://studioneeltje.blogspot.com
http://twitter.com/#!/StudioNeeltje
http://www.facebook.com/studioneeltje
http://pinterest.com/studioneeltje/
http://nl.linkedin.com/in/coraverhagen

webnotes foto

101 tips voor
Creatieve Ondernemers

  • Krijg elke zondag een nieuw interview in je mailbox
  • Ontvang het ‘101 Tips voor Creatieve ondernemers!‘ ebook
  • Iedere week inspiratie van creatieve, ondernemende mensen

* verplicht veld