Bastiaan van Druten is afgestudeerd grafisch ontwerper aan de KABK. Hij kwam tijdens zijn studie tot de ontdekking dat hij niet heel de dag achter de computer wilde zitten maar meer met zijn handen wilde werken.

“Ik probeer de dingen die ik dagelijks gebruik te ontrafelen en opnieuw, op mijn manier, in elkaar te zetten. Op deze manier begrijp ik het product door en door en kan er mijn eigen interpretatie van maken.”

Al meer dan 10 jaar

“Als ontwerper wil ik van alles dat ik gebruik weten hoe het werkt. Ik ‘longboard’ al meer dan 10 jaar en ben een aantal jaar geleden met die gedachte, begonnen met het bouwen van longboards.”

Woodys skateboard, longboard

Woodys skateboard, longboard

“Zelf doe ik het echt om lekker chill te rijden en bochtjes te draaien. Ik merkte dat de longboards die te koop waren in de winkel allemaal steeds moeilijkere shapes hadden. Er zijn zelfs skateboards die zo gevormd zijn dat je geen vieze voeten krijgt als je door de regen rijdt.”

“Of neem die plastic boardjes die ergens in China per duizenden uit een stinkende fabriek rollen. Dit ligt allemaal mijlen ver van het begin van het skaten, de surfers van de jaren 50/60 die de concrete waves gingen surfer.”

“Ik wilde terug naar de roots van het skateboarden. Zonder toeters en bellen maar juist met de gedachten van de surfers: een zijn met de natuur.”

Woody Skateboards

Dat werd Woody Skateboards.

Woody Skateboards maakt gebruik van hout dat overblijft na stadsvernieuwing en blaast er nieuw leven in.

Nieuw uit de werkplaats van Woody is het eerste longboard in de collectie, handgemaakt van hout uit het Amsterdamse Bos. Langer en sneller dan de rest, het bruutst van allemaal, de eiken broer uit de grote stad.

De werkplaats

De werkplaats

Woody Skateboards gaan terug naar de roots van het skaten; dit zijn skateboards zoals ze bedoeld waren.

Uniek door het hout

Wat de boards uniek maakt is het hout. Bastiaan vertelt: “Ieder board is gemaakt van een boom uit Amsterdam of Utrecht. Van elk board is bekend van welke boom deze precies gemaakt is.”

“Omdat ik met stukken boom werk en niet met standaard op maat gezaagd hout is het productieproces voor ieder board anders. De ene wordt gemaakt uit een stuk essen, de andere uit een stuk essen en een stuk iepen, weer een andere word gemaakt van iepen en kersen. Deze combinatie ontstaan omdat het hout van een bepaalde boom op kan raken.”

“Ieder board heeft een uniek uiterlijk omdat het hout bepaald hoe het board eruit ziet. En niet die draak of dat naakte wijf aan de onderkant van je deck.”

“Mijn samenwerking met Tafelboom in Utrecht, en het Amsterdamse Bos maakt dat ik de enige ben die de oorsprong van het hout van ieder board kan herleiden.”

Speciaal voor de lezers van dit blog heeft Bastiaan een shirt beschikbaar gesteld. Het enige dat je moet doen om er kans op te maken is dit artikel delen op Twitter met de hashtag #woodyskateboards en @meneersimmering.

Actie loopt tot en met woensdag 15 april 2015 – 20.00 uur.

Woody skateboard shirt

Woody skateboard shirt

woodyskateboards.nl/
facebook.com/Woody-Skateboards

101 tips voor
Creatieve Ondernemers

  • Krijg elke zondag een nieuw interview in je mailbox
  • Ontvang het ‘101 Tips voor Creatieve ondernemers!‘ ebook
  • Iedere week inspiratie van creatieve, ondernemende mensen

* verplicht veld